Успешна сарадња Канцеларије за младе општине Палилула и Шаховског савеза  
 

ШАХОВСКИ ТУРНИР – ПОДРШКА ИНТЕРЕСОВАЊУ МЛАДИХ
01.09.2013

Градска општина Палилула подржава спортске активности младих и подстиче њихова интересовања, истакао је Бобан Џунић, председник општине на отварању овог догађаја, који је поводом Дана младих Града Ниша успешно организован у основној школи "Бранко Миљковић". Канцеларија за младе општине Палилула, по речима координаторке Иване Јовић, иницирала је, интезивније повезивање клубова и организација цивилног друштва у општини.

Шаховски савез Нишавског округа, под покровитељством Градске општине Палилула, у сарадњи са Канцеларијом за младе ГО Палилула и Саветом за младе Скупштине града Ниша, организовао је поводом обележавања Дана младих града Ниша шаховски турнир за ученике основних и средњих школа, под називом "Дан младих Ниша 2013". Овај интересантан спортски догађај је отворио Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула у присуству председника Шаховског савеза Нишавског округа Игора Лукића председнице Савета за младе Скупштине Града Ниша Адриане Атанасов, координатора Канцеларије за младе Града Ниша Мије Петровића, волонтера и гостиију из општине Пантелеј.

По речима организатора, овај турнир је окупио око 40 такмичара. Турнир је одржан у просторијама ОШ "Бранко Миљковић", у Нишу. Право учешћа имале су девојчице и дечаци до 18 година у три старосне групе. Играло се по Швајцарском систему (компјутерско паровање), у 7 кола, са темпом игре од 15 минута по играчу за партију.

У категорији девојчица, узраста 1-4 разреда основне школе, златну медаљу и пехар (4 поена) освојила је Лена Савковић, сребрна медаља (2 поена), припала је Анђели Димитријевић а бронзана Маши Настић. Најуспешније девојчице узраста 5-8 разреда основне школе, биле су Јелена Стевановић, (са 5.5 поена) која је освојила пехар и златну медаљу а Тијана Станковић у истој категорији освојила је сребрну медаљу. Пехар и златну медаљу у категорији ученица средњих школа са 6 поена освојила је Сара Станковић. Миљана Николић (са 5 поена), припала је сребрна медаља а Бојани Свиленковић, (са 4.5 поена) бронзана медаља.

У категорији дечака, предшколски узраст, златну медаљу освојио је Филип Здравковић а сребрну Војин Перић. У категорији ученика 1 и 2 разреда најуспешнији су били Петар Савић, (4 поена) коме је припала златна медаља. Радивоју Ђурићу, са 3.5 поена, припала је сребрна медаља а Јовану Станојевићу, са 3 поена, бронзана медаља. Пехар и златну медаљу у катергорији ученика 3 и 4 разреда освојио је Душан Петровић, са 6.5 поена. Друго место и сребрна медаља припала је Димитрију Станковићу а треће и бронзана медаља Јовану Цвијановићу. У категорији ученика 5 и 6. разреда најуспешнији је био Немања Петровић. Он је са 6 поена, освојио златну медаљу. Илија Станојевић, са 5.5 поена, освојио сребрну медаљу а Вук Баничевић, бронзану медаљу. Од ученика 7 и 8 разреда, са 6 поена, најбољи такмичар је био Урош Јанковић. Њему је припала златна медаља и пехар организатора. Сребрну медаљу освојио је Марко А.Крстић а бронзану Никола Стаменковић. Од такмичара средњошколског узраста, пехар и златну медаљу, освојио је Данило Ђорђевић, са 6 поена. Стефан Стоиљковић, са 4 поена, освојио је сребрну медаљу а треће и четврто место и бронзану медаљу поделили су Миша Стаменковић и Лазар Стаменковић. Најуспешнијим такмичарима награде су уручили Аца Крстић судија турнира, Игор Лукић председник ШСНО, Ивана Јовић координаторка КЗМ ГО Палилула и Данијела Банићевић одборник у Скупштини града Ниша.

(ЕКОполис мрежа, Д.Видојковић)

????? ????? ??????? ??????? ?????
Бобан Џунић - преддседник ГО Палилула, повлачи почасни потез на турниру

?? ??????? ? ?????????????? ???????
Са гостима и организаторима турнира